Illustratie World Food Programme

Illustratie voor het World Food Programme

De zevenjarige Nour vluchtte met haar familie vanuit Syrië naar Turkije. Haar verhaal vertelt hoe op het eerste gezicht onbeduidende dingen als een bal, een badeendje, een tandenborstel, veel betekenen in het leven van een kind.

Voor haar bewustmakingscampagne over het Emergency Social Safety Net (dat Syrische vluchtelingen in Turkije ondersteunt) vroeg het World Food Programme (WFP) van de VN twaalf illustratoren van kinderboeken uit verschillende Europese landen om een tekening te maken die, door de ogen van een kind, de waarde van alledaagse dingen illustreert.

WFP: Illustrator Kristof Devos takes us into the imagination of a child whose morning and evening routine starts with a toothbrush but ends with an amazing adventure.

door

Kristof Devos (1981) maakt boeken voor kinderen van alle leeftijden over thema’s zoals troost, vriendschap en opkomen voor jezelf. Zijn werk wordt vaak omschreven als ingetogen of eigenzinnig. Vandaag vind je de boeken van Kristof in zes landen, waaronder China en de VS. Zijn illustraties werden tentoongesteld op verschillende internationale expo’s zoals het Nami Concours in Zuid-Korea en Maleisië. Het werk van Kristof werd meermaals bekroond. Zijn boek ‘Schim’ kreeg een White Raven Award van de Internationale Jugendbibliothek in München en recent ontving hij een Award of Excellence in de prestigieuze Commarts Competition.