Workshops & lezingen

©Foto Michiel Devijver, voor Iedereen Leest

Workshops & lezingen

Ik geef jaarlijks tientallen lezingen in bibliotheken, scholen, culturele centra of op festivals, in binnen- en buitenland. Aan zowel kinderen als volwassenen.

Hieronder vind je mijn huidige aanbod. Daarnaast ontwikkel ik lezingen en workshops op maat. Mijn doel blijft steeds hetzelfde: de vonk van de verbeelding overbrengen.


Voor kinderen

Lezing ‘Verbeelding’

Een één uur durende, interactieve teken- en vertellezing over verbeelding, waarin jij misschien wel de hoofdrol speelt! ‘Verbeelding‘ is een lezing voor grotere groepen van 40 tot 150 kinderen en jongeren van 9 tot 14 jaar.

Workshop ‘Over Inspiratie’

Inspiratie lijkt een kunstje waar alleen de happy few mee begiftigd zijn, of niet? In deze workshop ontrafelen we samen het geheim van de inspiratie. ‘Over inspiratie‘ is een lezing/workshop voor maximum 35 kinderen van 8 tot 14 jaar.

Workshop ‘Inspiratie voor duo’s’

Tijdens deze workshop ga je als duo aan de slag om het beste uit de ander te halen. ‘Inspiratie voor duo’s‘ is een lezing/workshop voor maximum 18 duo’s bestaande uit kinderen, jongeren of volwassenen.

Workshop ‘Gevoelens met Miep’

Een één uur durende, interactieve lezing/workshop over gevoelens. We verkennen samen de gevoelens van Miep en die van onszelf. ‘Gevoelens met Miep‘ is een lezing/workshop voor maximum twintig kinderen van 7 en 8 jaar.


“Een heel creatieve uitwerking met mooi didactisch materiaal. De lezing was boeiend van de eerste tot de laatste minuut!”

Peter Desmedt – Don Bosco, Halle


Voor grote mensen

Masterclass ‘personage ontwikkelen’

In de ‘Masterclass personage ontwikkelen‘ gaan we op een intensieve manier aan de slag. Ik haal de deelnemers uit hun comfortzone met een aantal brainstormtechnieken om ze zo hun eigen personage te laten vormgeven. Deze masterclass is een intensieve, vier uur durende sessie voor maximum 20 volwassenen.

Lezing ‘Verbeelding voor grote mensen’

In ‘Verbeelding voor grote mensen‘ vertel ik over hoe ik met vallen en opstaan illustrator ben geworden. Met verhalen, beelden én een interactief vertelmoment probeer ik de vonk van de verbeelding over te brengen op het publiek. ‘Verbeelding voor grote mensen‘ is een interactieve lezing voor grotere groepen van 40 tot 150 volwassenen.

Workshop ‘Inspiratie voor grote mensen’

De workshop ‘Inspiratie voor grote mensen‘ haalt het kind in de volwassene weer boven. We gaan samen tekenen en leren dat je inspiratie zomaar uit de lucht kunt plukken. ‘Inspiratie voor grote mensen‘ is een lezing/workshop voor maximum 35 volwassenen.


“Inspirerend! Zeer evenwichtige en rustig opgebouwde sessie met mooie uitdaging tot zelfwerkzaamheid om het illustreren echt ‘in de vingers’ te krijgen. Eveneens een erg leerrijke workshop. We staken de handen uit de mouwen en daagden onszelf uit. Zeer leuk!”

Canon Cultuurcel – over de lezing/workshop op de Cultuurdagen in De Singel, Antwerpen