Weet ik veel

Vorig jaar, rond deze tijd, wens ik je met een schets voor De Wind en Wij een mooi eindejaar.

Weet ik veel dat ik met die schets prijzen zal winnen in New York en Californië. Weet ik veel dat ik horloges zal illustreren voor het Londense Mr. Jones Watches, dat Max maakt een vriend in de prijzen zal vallen in Servië en China, dat ik illustraties mag maken voor de Unieboek Spectrum uitgave Het Kattenmannetje en andere sprookjes, twee tentoonstellingen ga houden, een webshop met een sociaal doel zal openen of zal illustreren tegen dementie.

Het enige wat ik vandaag weet is dat ik dankbaar ben voor wat het afgelopen jaar bracht.

Intussen wordt de ontlezing bij jonge mensen in Vlaanderen in verontrustende cijfers uitgedrukt en wordt er hier en daar vanuit het beleid bijna smalend een middelvinger opgestoken naar de culturele sector. Zal het mogelijk blijven om kinderboeken te maken binnen pakweg vijf jaar? Weet ik veel.

Maar in de loop van 2020 mag je dat nieuwe boek verwachten. Dat weet ik zeker.


Voor wie het graag nog eens naleest, dit was mijn 2019:

feb. Een nieuw boek in de maak
feb. Award of Excellence
feb. Illustreren tegen dementie
maa. Twee tentoonstellingen
apr. Opening webshop
mei. Special Prize in Servië
mei. Nominatie Kinder- en Jeugdjury
mei. 3×3 Merit award
jun. Een eerste horloge
aug. Horloge in de vaste collectie
okt. Een tweede horloge
nov. Het Kattenmannetje
dec. Nominatie Little Hakka