Trouwkaart Stoffel & Tine

Een trouwkaart, een uitnodiging om te delen in het geluk en de liefde die hun oorsprong vinden in een intieme dans tussen twee personen.

Wanneer je vriend – zelf ontwerper – je vraagt om z’n trouwkaart te maken ben je gevleid door zijn vertrouwen in je kunde, in jullie vriendschap. En ook ben je meteen een beetje bang, want wat als ze je idee niet mooi vinden?

Terwijl ik een angst ervoer als was dit het zwaarste examen dat men mij ooit afnam veranderden de niets onthullende blikken van Stoffel en Tine die zich over het ontwerp bogen na wat een eeuwigheid leek in een brede glimlach. Die blikken vergeet ik nooit, ze vonden het mooi!

Amper zes weken na hun prachtige huwelijk maakte ik Tine’s doodskaartje. Onwerkelijk.

In: Fragmenten

Kristof Devos (1981) maakt boeken voor kinderen van alle leeftijden over thema’s zoals troost, vriendschap en opkomen voor jezelf. Zijn werk wordt vaak omschreven als ingetogen of eigenzinnig. Vandaag vind je de boeken van Kristof in zes landen, waaronder China en de VS. Zijn illustraties werden tentoongesteld op verschillende internationale expo’s zoals het Nami Concours in Zuid-Korea en Maleisië. Het werk van Kristof werd meermaals bekroond. Zijn boek ‘Schim’ kreeg een White Raven Award van de Internationale Jugendbibliothek in München en recent ontving hij een Award of Excellence in de prestigieuze Commarts Competition.