Stilstaan

Een bos

Ik wandel. Mijn benen moeten in beweging zijn om mijn hoofd tot staan te brengen. Voor wat hoort wat. Terwijl de avond langzaam valt probeer ik voor de geest te halen hoe straks een van mijn boeken voor het slapengaan van de plank wordt geplukt.

M’n benen gaan door, ik sta stil. De gedachte schudt iets wakker. Eén lange seconde begrijp ik hoe je met beeld en taal heel even iemands leven binnenstapt om een verhaal te vertellen dat misschien wel uitgroeit tot een jeugdherinnering.

Dat besef. Dat gevoel.
Daar draait het om.

Dit is een van m’n meest gelezen stukjes. Benieuwd naar de andere? Bekijk ze allemaal →

In: Fragmenten

Kristof Devos (1981) maakt boeken voor kinderen van alle leeftijden over thema’s zoals troost, vriendschap en opkomen voor jezelf. Zijn werk wordt vaak omschreven als ingetogen of eigenzinnig. Vandaag vind je de boeken van Kristof in zes landen, waaronder China en de VS. Zijn illustraties werden tentoongesteld op verschillende internationale expo’s zoals het Nami Concours in Zuid-Korea en Maleisië. Het werk van Kristof werd meermaals bekroond. Zijn boek ‘Schim’ kreeg een White Raven Award van de Internationale Jugendbibliothek in München en recent ontving hij een Award of Excellence in de prestigieuze Commarts Competition.