Schim bekroond met een White Raven

Jaarlijks selecteert de Internationale Jugendbibliothek (wereldwijd de grootste bib voor kinder- en jeugdboeken, gesitueerd in München) uit ongeveer 10.000 nieuwe titels een tweehondertal boeken wereldwijd.

The White Ravens

White RavenDit zijn boeken waarvan ze vindt dat ze globaal aandacht verdienen omdat ze opvallen omwille van hun universele thema en/of uitzonderlijke literaire en artistieke stijl. Deze titels worden door de Jugendbibliothek met een White Raven label bekroond.

Schim in de selectie

Dit jaar viel drie Belgische boeken de eer te beurt: De Gouden Kooi van Anna Castagnoli en Carll Cneut, Wat zit er in die Kist van Pieter Gaudesaboos en Schim van Wally De Doncker en ikzelf. Joepie! Er verschijnt een cataloog die te vinden zal zijn op de Frankfurter Buchmesse en de Bologna Book Fair.

door

Kristof Devos (1981) maakt boeken voor kinderen van alle leeftijden over thema’s zoals troost, vriendschap en opkomen voor jezelf. Zijn werk wordt vaak omschreven als ingetogen of eigenzinnig. Vandaag vind je de boeken van Kristof in zes landen, waaronder China en de VS. Zijn illustraties werden tentoongesteld op verschillende internationale expo’s zoals het Nami Concours in Zuid-Korea en Maleisië. Het werk van Kristof werd meermaals bekroond. Zijn boek ‘Schim’ kreeg een White Raven Award van de Internationale Jugendbibliothek in München en recent ontving hij een Award of Excellence in de prestigieuze Commarts Competition.