Twee illustraties voor MO* Magazine

1 / 3
Alle projecten

Twee illustraties voor MO* Magazine

Voor het zomernummer van MO* Magazine maakte ik twee illustraties: een portret van Francia Márquez-Mina en een live-tekening tijdens een interview met vijf mensen die op de vlucht sloegen voor verschillende Russische invasies.

PortretFrancia Márquez-Mina is een vrouw die momenteel de Colombiaanse politiek doet daveren op z’n grondvesten. Ze past in de reeks van portretten van merkwaardige personen die ik het hele jaar door maak voor MO* magazine.

Live-tekening — We zitten met z’n zevenen rond de tafel. Marina uit TsjetsjeniëRami uit SyriëRoman uit BelarusEkaterina en Nino uit Georgië zijn elk hun land ontvlucht voor Poetin. Voor sommigen is het lang geleden, voor anderen pril. Marijn Sillis schrijft hun verhaal en op een afstandje zit ik te tekenen, de ogen en oren van het gesprek.

Ze hebben het over het Russische geweld in Oekraïne, over vergeten conflicten, over de invloed van Rusland op de wereld.

Na drie uur tekenen is het Marijn die me uit mijn roes trekt. “Kristof, kan jij toevallig al iets tonen?”. Ik voel dat m’n stem moet wakker gemaakt worden, dat heb ik wel meer na een paar uur kriebelen. Met z’n allen komen ze rond m’n tekening staan, zichtbaar opgelucht dat ze zich na dit zware gesprek weer mogen laven aan de lichtheid van een prent. “Heb je al een titel voor het werk?”, vraagt Rami. Ik schud m’n hoofd, waarop hij zegt: “Wat denk je van The Putin Gossip Club?”.

Lees het hele artikel in de nieuwste editie van MO* magazine of via deze link.

Hoofdredacteur: Jago Kosolosky
Tekst en interview: Ynske Boersma en Marijn Sillies