Max maakt een vriend

Max maakt een vriend

Dit verhaal gaat over Max. Hij woont nu ergens anders. En daar gebeurt … niets. ‘Maak een vriend,’ zegt mama. Maar wat heb je nodig om een vriend te maken? Een verhaal over vriendschap, twee jongens en een lamp.

Erkenning
Little Hakka nomination – Nanjing, Jiangsu, China
BookILL Fest Special Prize – Servië
Nominatie Kinder- en Jeugdjury – België

Claudia Jong en Kristof Devos maakten een prentenboek over vriendschap: Max maakt een vriend. Kristof bedacht en illustreerde het verhaal en Claudia schreef er de wervelende tekst bij. Dit is hun tweede samenwerking na Nooit is voor altijd en dit smaakt naar meer.

Max maakt een vriend speelt zich af gedurende exact één dag. Kristof wou dat alles klopte en liet de schaduwen van de huizen meedraaien volgens de stand van de zon. Een tekentechnisch huzarenstukje dat misschien niemand opmerkt, maar dat voor hem erg belangrijk was.

Recensenten noemen Max maakt een vriend een eigenzinnig verhaal, met schwung getekend, of een lust voor het oog. Auteur Caro Van Thuyne heeft het over een boek vol heerlijke details en illustrator Jan De Kinder noemt het boek een van dé ontdekkingen op de Boekenbeurs.

Recensies

“De prenten zijn pareltjes van schilder- en tekenkunst. In bruinige tinten schetst Devos met losse, speelse lijnvoering figuren van vlees en bloed met een beweeglijkheid en een expressie die ervan af knalt. Het geheel oogt als een ‘must have’, een pakkend en aantrekkelijk werk dat je iedereen toewenst. Een terechte aanrader!”
Pluizuit  

“Eigenzinnig verhaal met originele illustraties”
JaapLeest


Uitgeverij
De Eenhoorn, 2018

ISBN
9789462913578

Illustraties, verhaalidee en vormgeving
Kristof Devos

Tekst
Claudia Jong