1 / 8
Alle projecten

A perfectly useless afternoon

Het was eind mei 2019 toen het bericht kwam dat de Londense horlogebouwer Mr Jones Watches met mij wou samenwerken. En wanneer London calls laat dit je niet los. Ook al had ik een vol hoofd en een even volle planning, ik gebruikte elk vrij moment om te tekenen.

Ik wou een horloge ontwerpen dat toont hoe heerlijk het is om tijd te verspillen. Het werd een zwembad waarin een doelloos dobberende figuur en een rubberen eendje samen de tijd aangeven. Het horloge heet A perfectly useless afternoon, is handgemaakt in Londen en was initieel beschikbaar op een gelimiteerde oplage van 100 exemplaren, genummerd en gegraveerd.

“A Perfectly Useless Afternoon was created in collaboration with the Belgian illustrator, Kristof Devos, and – with a lazy stretched leg for hours and a little floating duck for minutes – is a wonderful reminder that doing absolutely nothing is time well spent.”
Vogue

Omdat de limited edition in een halve dag was uitverkocht maakten we enkele kleine wijzigingen in het ontwerp en werd de re-issue een maand later in de vaste collectie geplaatst. Het horloge was ook te zien in een special van Vogue.

A perfectly useless afternoon is exclusief te koop via mrjoneswatches.com.

Wil je meer weten over het ontwerp, de verhalen achter en de productie van de horloges?

Lees de blogberichten over Mr Jones Watches →