A perfectly useless afternoon: mechanical

1 / 8
Alle projecten

A perfectly useless afternoon: mechanical

Met A Perfectly Useless Afternoon wou ik een horloge ontwerpen dat de drager ervan eraan herinnert hoe heerlijk het is om tijd te verspillen. Sinds de release van het horloge in 2019 ging het letterlijk de wereld rond. Bijna dagelijks wordt het getagged in foto’s van mensen die hun perfectly useless afternoon beleven in landen die verder en warmer zijn dat het mijne. Ik kan amper verwoorden hoeveel plezier me dat doet. En hoe ik soms wel een beetje jaloezie voel, omdat ik niet overal met dat horloge meereis …

Dit is de nieuwe editie van A Perfectly Useless Afternoon XL, dit uurwerk werkt zonder batterijen: het automatisch mechanisme blijft opgewonden door de bewegingen die je maakt met arm en lichaam.

Het uurwerk is iets groter dan de standaard editie met batterijen en is wat luxueuzer uitgevoerd, zo is het onder andere voorzien van een glanzend metalen bodemplaatje (dat het gevoel van water enorm versterkt, ik ben er gek op!) en zo kan je langs de achterzijde het binnenwerk van het horloge in werking zien, het lijkt een beetje op toverkunst.

Het wordt handgemaakt in Londen door Mr Jones Watches en je kan het vinden op mrjoneswatches.com

“A Perfectly Useless Afternoon was created in collaboration with the Belgian illustrator, Kristof Devos, and – with a lazy stretched leg for hours and a little floating duck for minutes – is a wonderful reminder that doing absolutely nothing is time well spent.”
Vogue

“It’s nothing short of a vacation for your wrist.”
Hodinkee  

“The moment I bumped into A Perfectly Useless Afternoon Watch, I fell in love.”
Fratello

“When a watch has the power to evoke an emotion, or at the least remind you of something that makes you happy, it has, in my opinion, succeeded as a product in our modern era. Simple and effective, a timepiece like A Perfectly Useless Afternoon from Mr. Jones Watches is just that”
A Blog to Watch

Lees de blogberichten over Mr Jones Watches →