Popfolio Awards

De opzet van Popfolio was een meerwaarde creëren rond een artiest of band, via de verschillende artistieke disciplines tekst, video, art en fotografie.

Popfolio award

Per discipline werden prijzen uitgereikt aan de sterkste individuele prestaties; de hoofdvogel was de Popfolio Award voor beste portfolio, over alle disciplines heen. Het was voor mij een hele eer dat ik met mijn ontwerp (zie boven) de Artwork Award won, met oprechte dank aan Ans die na ons ongeval de fakkel overnam en ondanks de moeilijkheden een geslaagde verso wist uit te werken. Naast deze verdienste wonnen we met Lewis Cat ook de overkoepelende Popfolio Award.

Uit het juryverslag:

Lewis Cat zocht het niet in een diepgravend concept of een artificieel imago. Hun Popfolio is volledig opgebouwd rond een gele lijn. De gele lijn slaat op zich op niks.

De lijn drukt niks uit en roept geen connotaties op. Het is een elementair visueel element, maar met heel groot potentieel. We zien al t-shirts met een gele lijn, gele ductape op de backline, etc. En we horen het al zeggen: “Lewis Cat? Da’s die band met die straffe songs en die gele lijn.