Podcast: hoe werken schrijvers en illustratoren samen?

Foto van Sabien Clement, Evelien De Vlieger en Kristof Devos op de schrijfdag in Oostende

Op 25 april hadden Evelien De Vlieger, Sabien Clement, Dirk Leyman en ikzelf het over hoe schrijvers en illustratoren samenwerken op de Schrijfdag van Creatief Schrijven in CC De Grote Post in Oostende.

Beluister de podcast:

Nog even iets over CC De Grote Post …

Als kind, toen het nog gewoon De Grote Post was, zwierf ik er door de gangen, verstopte mij in de pas gestreken postzakken en bracht er uren door op het knerpende klapstoeltje naast mijn vader die de brieven sorteerde met zijn rubberen duimpje. Geweldig om te zien met hoeveel eerbied voor het verleden de restauratie van het gebouw is uitgevoerd. Zelfs de kartonnen geur in de muren is intact gebleven. Het was heerlijk om er twintig jaar later over boeken te mogen babbelen.

Dit is een van m’n meest gelezen stukjes. Benieuwd naar de andere? Bekijk ze allemaal →

©Foto Creatief Schrijven

In: Fragmenten, Interview

Kristof Devos (1981) maakt boeken voor kinderen van alle leeftijden over thema’s zoals troost, vriendschap en opkomen voor jezelf. Zijn werk wordt vaak omschreven als ingetogen of eigenzinnig. Vandaag vind je de boeken van Kristof in zes landen, waaronder China en de VS. Zijn illustraties werden tentoongesteld op verschillende internationale expo’s zoals het Nami Concours in Zuid-Korea en Maleisië. Het werk van Kristof werd meermaals bekroond. Zijn boek ‘Schim’ kreeg een White Raven Award van de Internationale Jugendbibliothek in München en recent ontving hij een Award of Excellence in de prestigieuze Commarts Competition.