‘Max maakt een vriend’ komt eraan!

“Dit zijn de gaten voor je armen” zeg ik. Ze begrijpt me niet. Haar mouwen liggen er verlaten bij op het verzorgingskussen. Een aantal vingertopjes zoekt zijn weg naar boven langs de halsopening van haar jasje. Ze heet Billie, ze is m’n dochter en ze is net drie weken oud.

Op de vloer liggen de tekeningen voor Max maakt een vriend uitgespreid. Nog een laatste check, en dan gaat het boek naar de uitgever, de drukker, de afwerker. Dan is het boek niet meer van mij, maar van u, de lezer.

Het is een verhaal geworden over vriendschap. En ook over twee jongens. En een lamp. Ik maakte het boek samen met de onnavolgbare Claudia Jong, met wie ik eerder samenwerkte voor Nooit is voor altijd. Het was een tekentechnisch huzarenstukje om wat ik in m’n hoofd had op papier te krijgen, maar ik geloof dat ik voorzichtig trots mag zijn op het resultaat.

Max maakt een vriend verschijnt op 19 september bij uitgeverij De Eenhoorn. Ik kijk er keihard naar uit … En ik hoop van u hetzelfde.

In: Nieuws

Kristof Devos (1981) maakt boeken voor kinderen van alle leeftijden over thema’s zoals troost, vriendschap en opkomen voor jezelf. Zijn werk wordt vaak omschreven als ingetogen of eigenzinnig. Vandaag vind je de boeken van Kristof in zes landen, waaronder China en de VS. Zijn illustraties werden tentoongesteld op verschillende internationale expo’s zoals het Nami Concours in Zuid-Korea en Maleisië. Het werk van Kristof werd meermaals bekroond. Zijn boek ‘Schim’ kreeg een White Raven Award van de Internationale Jugendbibliothek in München en recent ontving hij een Award of Excellence in de prestigieuze Commarts Competition.