Luister niet naar mij

Elk jaar schrijf ik mijn zoon een nieuwjaarsbrief, al kan hij er niets mee. Slechts een handvol kleuters heeft immers de gave van het lezen volledig onder de knie.

Lieve zoon, Luister niet naar mij, wanneer ik ’s morgens te hard praat. Blijf gerust protesteren terwijl ik worstel met je kleren. Het is gewoon de klok die in m’n hoofd halfzeven slaat.

Luister niet naar mij, wanneer ik mekker over al die mooie boeken. Ik moet m’n mond maar houden. Kan je lekker alles zelf uitzoeken.

Luister niet naar mij, wanneer ik je verveel met mijn geflater. Uit jouw fouten moet je leren. Wat zouden die van mij je interesseren.

Luister niet naar mij, wanneer ik zeg dat je moet wachten. Dat de grote mensen praten. In jouw kleinemensenogen lees ik je gedachten.

Luister niet naar mij, wanneer … Of toch. Misschien.
Deze ene keer.

Dit is een van m’n meest gelezen stukjes. Benieuwd naar de andere? Bekijk ze allemaal →

door

Kristof Devos (1981) maakt boeken voor kinderen van alle leeftijden over thema’s zoals troost, vriendschap en opkomen voor jezelf. Zijn werk wordt vaak omschreven als ingetogen of eigenzinnig. Vandaag vind je de boeken van Kristof in zes landen, waaronder China en de VS. Zijn illustraties werden tentoongesteld op verschillende internationale expo’s zoals het Nami Concours in Zuid-Korea en Maleisië. Het werk van Kristof werd meermaals bekroond. Zijn boek ‘Schim’ kreeg een White Raven Award van de Internationale Jugendbibliothek in München en recent ontving hij een Award of Excellence in de prestigieuze Commarts Competition.