Klaar!

De muur die ik het afgelopen jaar zo zorgvuldig van tekeningen voorzag is nu leeg. M’n tekentafel is opgekuist. Al het slijpsel zit in een pot. Het is wennen, dit lege atelier. Het klinkt zelfs anders.

Het Weerjongetje, het boek dat ik samen met Pimm van Hest gemaakt heb, is klaar! M’n atelier opruimen is mijn afscheidsritueel. Nu moet ik wat afstand nemen. Een boek – althans bij mij – kruipt onder je vel. Je gaat ermee slapen. Je staat ermee op. Het valt niet mee, dat zomaar van je afschudden. Seizoenen houden op. Beginnen opnieuw. Daarom hangt er sinds vandaag een nieuwe tekening aan de muur. Nog helemaal alleen. Ik zie wel waarheen ze me brengt:

door

Kristof Devos (1981) maakt boeken voor kinderen van alle leeftijden over thema’s zoals troost, vriendschap en opkomen voor jezelf. Zijn werk wordt vaak omschreven als ingetogen of eigenzinnig. Vandaag vind je de boeken van Kristof in zes landen, waaronder China en de VS. Zijn illustraties werden tentoongesteld op verschillende internationale expo’s zoals het Nami Concours in Zuid-Korea en Maleisië. Het werk van Kristof werd meermaals bekroond. Zijn boek ‘Schim’ kreeg een White Raven Award van de Internationale Jugendbibliothek in München en recent ontving hij een Award of Excellence in de prestigieuze Commarts Competition.