Kijk mee in m’n atelier

Voor de reeks In het atelier van Iedereen Leest kijkt journaliste Katrien Steyaert binnen in m’n atelier en in m’n hoofd. Michiel Devijver maakt er foto’s bij. 

“Illustrator Kristof Devos countert de chaos in zijn hoofd met een netjes opgeruimd atelier. Daar brengt hij heel wat uren door met zijn Caran d’Ache-potloden en zijn tablet. ‘Het is altijd zoeken naar het moment waarop je ‘stop’ zegt. Er valt zoveel uit te proberen… Maar ik mag de dingen niet dood werken, ik wil net iets onafs en poëtisch bewaren.”

Je vindt het interview op iedereenleest.be.

In: Nieuws

Kristof Devos (1981) maakt boeken voor kinderen van alle leeftijden over thema’s zoals troost, vriendschap en opkomen voor jezelf. Zijn werk wordt vaak omschreven als ingetogen of eigenzinnig. Vandaag vind je de boeken van Kristof in zes landen, waaronder China en de VS. Zijn illustraties werden tentoongesteld op verschillende internationale expo’s zoals het Nami Concours in Zuid-Korea en Maleisië. Het werk van Kristof werd meermaals bekroond. Zijn boek ‘Schim’ kreeg een White Raven Award van de Internationale Jugendbibliothek in München en recent ontving hij een Award of Excellence in de prestigieuze Commarts Competition.