Interview De Standaard der Letteren

In de rubriek Beroepsgeheim laat De Standaard der Letteren elke week een auteur aan het woord over een object of een ritueel dat een belangrijke betekenis heeft voor zijn of haar schrijverschap. Of in dit geval tekenschap.

Journalist & auteur Gaea Schoeters had het met mij over angst, tekenen, dansen, strijden en mijn muts. Het artikel zoals het in de krant stond kunt u hier downloaden (PDF). De uitgebreide versie leest u op de site van Gaea.

Illustratie bij het stuk:

kristof-devos-interview-de-standaard-der-letteren

Dit is een van m’n meest gelezen stukjes. Benieuwd naar de andere? Bekijk ze allemaal →

In: Interview, Nieuws

Kristof Devos (1981) maakt boeken voor kinderen van alle leeftijden over thema’s zoals troost, vriendschap en opkomen voor jezelf. Zijn werk wordt vaak omschreven als ingetogen of eigenzinnig. Vandaag vind je de boeken van Kristof in zes landen, waaronder China en de VS. Zijn illustraties werden tentoongesteld op verschillende internationale expo’s zoals het Nami Concours in Zuid-Korea en Maleisië. Het werk van Kristof werd meermaals bekroond. Zijn boek ‘Schim’ kreeg een White Raven Award van de Internationale Jugendbibliothek in München en recent ontving hij een Award of Excellence in de prestigieuze Commarts Competition.