Illustreren tegen dementie

Deze illustratie maakte ik voor IWNFY, een artistiek project rond dementie. Het werd opgezet door designer/vormgever David Boon, bij wiens moeder een aantal jaren geleden jongdementie werd vastgesteld.

IWNFY (I Will Never Forget You), dat is een kunstwerk op een gelimiteerde oplage van 40 exemplaren, vormgegeven door een illustrator en gezeefdrukt door David zelf. Ze worden verkocht als een artistiek geschenk voor iemand bijzonder. Iemand aan wie jij wil laten weten dat je hem of haar nooit zal vergeten. Een deel van de opbrengst gaat naar zorgonderzoek rond dementie. Ik ben alvast heel blij dat ik een van de illustratoren ben die dit verhaal mee mochten ondersteunen.

Wil je graag meer info over het project of meteen één van deze 40 gezeefdrukte illustraties (€45) kopen? Dan kan je terecht op IWNFY.com.

door

Kristof Devos (1981) maakt boeken voor kinderen van alle leeftijden over thema’s zoals troost, vriendschap en opkomen voor jezelf. Zijn werk wordt vaak omschreven als ingetogen of eigenzinnig. Vandaag vind je de boeken van Kristof in zes landen, waaronder China en de VS. Zijn illustraties werden tentoongesteld op verschillende internationale expo’s zoals het Nami Concours in Zuid-Korea en Maleisië. Het werk van Kristof werd meermaals bekroond. Zijn boek ‘Schim’ kreeg een White Raven Award van de Internationale Jugendbibliothek in München en recent ontving hij een Award of Excellence in de prestigieuze Commarts Competition.