Illustraties voor JBC, achter de schermen

Voor JBC mocht ik het personage Izzie ontwikkelen en tegelijkertijd zes animated stories voor de Back to School campagne illustreren. In deze blogpost neem ik je even mee in het maakproces.

Alles begint met het storyboard. Hierboven zie je het originele storyboard, met instructies voor de animator. In het storyboard ben ik vooral bezig met het bepalen van de leesbaarheid van een illustratie, met compositie en met het narratieve aspect van het beeld.

Daarna werk ik de illustratie helemaal uit. Hierzonder zie je het verschil tussen de schetsen uit het storyboard en de opgeleverde illustraties.

Van storyboard tot finale illustratie. Sleep met de pijltjes om het verschil te zien.
Van storyboard tot finale illustratie. Sleep met de pijltjes om het verschil te zien.

Ten slotte worden de illustraties geanimeerd.

Je kan de zes verhalen lezen op jbc.be van 15 augustus tot 1 september 2020.

In: Nieuws

Kristof Devos (1981) maakt boeken voor kinderen van alle leeftijden over thema’s zoals troost, vriendschap en opkomen voor jezelf. Zijn werk wordt vaak omschreven als ingetogen of eigenzinnig. Vandaag vind je de boeken van Kristof in zes landen, waaronder China en de VS. Zijn illustraties werden tentoongesteld op verschillende internationale expo’s zoals het Nami Concours in Zuid-Korea en Maleisië. Het werk van Kristof werd meermaals bekroond. Zijn boek ‘Schim’ kreeg een White Raven Award van de Internationale Jugendbibliothek in München en recent ontving hij een Award of Excellence in de prestigieuze Commarts Competition.