Illustraties ‘Dit is Miep’ op de shortlist van het Servische BookILL Fest

BookIll Fest in Servië

Voor het vijfde jaar op een rij werd tijdens de International Book Fair in Servië BookILL Fest georganiseerd. Een tentoonstelling en competitie voor illustratoren van kinderboeken.

Aan deze editie namen illustratoren uit 27 verschillende landen deel. Het doet me plezier dat m’n werk uit Dit is Miep de shortlist van 180 werken haalde. De lijst werd door de jury uit meer dan 2200 inzendingen samengesteld. Op deze BookILL Fest kreeg de Servische Stefan Katanić met Why do kids pick their nose? de award voor het best geïllustreerde kinderboek.

door

Kristof Devos (1981) maakt boeken voor kinderen van alle leeftijden over thema’s zoals troost, vriendschap en opkomen voor jezelf. Zijn werk wordt vaak omschreven als ingetogen of eigenzinnig. Vandaag vind je de boeken van Kristof in zes landen, waaronder China en de VS. Zijn illustraties werden tentoongesteld op verschillende internationale expo’s zoals het Nami Concours in Zuid-Korea en Maleisië. Het werk van Kristof werd meermaals bekroond. Zijn boek ‘Schim’ kreeg een White Raven Award van de Internationale Jugendbibliothek in München en recent ontving hij een Award of Excellence in de prestigieuze Commarts Competition.