Illustratie special in Gent

illustrator Kristof Devos op Kunstenfestival Watou

2018 wordt voor mij een klein jubileumjaar: m’n debuut Nooit is voor altijd wordt vijf, m’n vijfde boek komt eraan (ik mik op het najaar) en de ideeën voor het zesde liggen op tafel.

Dit jaar heb ik meer workshops en lezingen gepland dan ooit tevoren. Op zaterdag 10 februari bijt ik de spits af met een ‘Illustratie Special‘: een vier uur durende workshop in de Wisper Warande te Gent.

Atelier in Wisper Warande Gent

Ik zal het hebben over prentenboeken maken, karakterontwikkeling, vallen en opstaan. En er zal vooral veel ruimte zijn om zelf te illustreren.

Ik nodig je graag uit om deel te nemen en, zoals ze dat bij Wisper zo mooi kunnen zeggen, op één namiddag aan den lijve te ondervinden hoe je inspiratie als illustrator geprikkeld wordt, al tekenend, luisterend en in dialoog. Let op: de plaatsen zijn beperkt.

Misschien tot dan!

In: Momenten

Kristof Devos (1981) maakt boeken voor kinderen van alle leeftijden over thema’s zoals troost, vriendschap en opkomen voor jezelf. Zijn werk wordt vaak omschreven als ingetogen of eigenzinnig. Vandaag vind je de boeken van Kristof in zes landen, waaronder China en de VS. Zijn illustraties werden tentoongesteld op verschillende internationale expo’s zoals het Nami Concours in Zuid-Korea en Maleisië. Het werk van Kristof werd meermaals bekroond. Zijn boek ‘Schim’ kreeg een White Raven Award van de Internationale Jugendbibliothek in München en recent ontving hij een Award of Excellence in de prestigieuze Commarts Competition.