Illustratie voor een horloge van Mr Jones

Het was eind mei toen het bericht kwam dat de Londense horlogebouwer Mr Jones Watches met mij wou samenwerken. En wanneer London calls laat dit je niet los. Ook al had ik een vol hoofd en een even volle planning, ik gebruikte elk vrij moment om te tekenen.

Ik wou een horloge ontwerpen dat toont hoe heerlijk het is om tijd te verspillen. Het werd een zwembad waarin een doelloos dobberende figuur en een rubberen eendje samen de tijd aangeven. Het horloge heet A perfectly useless afternoon, is handgemaakt in Londen en is beschikbaar op een gelimiteerde oplage van 100 exemplaren, genummerd en gegraveerd.

Ik kan amper verwoorden hoe blij ik ben, zowel met deze samenwerking als met het eindresultaat (waaaah!). Het horloge is update: was te koop op mrjoneswatches.com. In minder dan 12 uur waren de honderd horloges uitverkocht.

In: Nieuws, Werk

Kristof Devos (1981) maakt boeken voor kinderen van alle leeftijden over thema’s zoals troost, vriendschap en opkomen voor jezelf. Zijn werk wordt vaak omschreven als ingetogen of eigenzinnig. Vandaag vind je de boeken van Kristof in zes landen, waaronder China en de VS. Zijn illustraties werden tentoongesteld op verschillende internationale expo’s zoals het Nami Concours in Zuid-Korea en Maleisië. Het werk van Kristof werd meermaals bekroond. Zijn boek ‘Schim’ kreeg een White Raven Award van de Internationale Jugendbibliothek in München en recent ontving hij een Award of Excellence in de prestigieuze Commarts Competition.