Het Rijsverhaal

Het heeft de vorm die jij het eigenhandig hebt gegeven. Wanneer je je oor net boven de korst te luisteren legt hoor je het krakend spektakel van het kruim dat afkoelt en helemaal op smaak komt. Ondertussen grijpt de warme geur je bij de arm en trekt je mee het graanveld in. Er zijn weinig dingen zo prettig als je zintuigen loslaten op een versgebakken desembrood.

Al maandenlang ben ik bezig met het bakken van natuurlijk gefermenteerd deeg en elke dag ontdek ik nieuwe dingen, pas ik mijn methode aan, probeer ik iets anders: ik ben gebeten door brood.

Met dit nieuwe Instagram account neem ik je graag mee in mijn rijsverhaal. Het is mijn zoektocht naar authentiek brood, en ik laat met plezier een spoor van kruimels na.

In: Nieuws

Kristof Devos (1981) maakt boeken voor kinderen van alle leeftijden over thema’s zoals troost, vriendschap en opkomen voor jezelf. Zijn werk wordt vaak omschreven als ingetogen of eigenzinnig. Vandaag vind je de boeken van Kristof in zes landen, waaronder China en de VS. Zijn illustraties werden tentoongesteld op verschillende internationale expo’s zoals het Nami Concours in Zuid-Korea en Maleisië. Het werk van Kristof werd meermaals bekroond. Zijn boek ‘Schim’ kreeg een White Raven Award van de Internationale Jugendbibliothek in München en recent ontving hij een Award of Excellence in de prestigieuze Commarts Competition.