Het Kattenmannetje is er

Dat ik momenteel hard werk aan mijn volgende prentenboek (De Wind en Wij) met Claudia Jong, dat wist je al. Dat het nog even duurt voor het er ligt, dat wist je ook. Wat je misschien nog niet wist is dat er vanaf vandaag een nieuw boek op je wacht in de boekhandel.

Het heet Het Kattenmannetje en andere sprookjes, het werd geschreven door Janneke Schotveld en het is het vervolg op haar bejubelde De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes.

Samen met o.a. Martijn van der Linden, Milja Praagman, Annet Schaap en Sanne te Loo mocht ik mee deze bundel illustreren. In totaal werkten vijftien illustratoren aan evenveel sprookjes. Het resultaat is een boek vol bonte figuren, van stoere ridsters en stokoude ooievaars tot piepkleine tovenaars en héél grote reuzen.

Het Kattenmannetje wordt uitgegeven bij Unieboek Spectrum en ligt vanaf vandaag in de boekhandel. Miauw.

PS: Bovenstaande illustratie komt uit Dametje Hartvangoud, het sprookje waar ik m’n potloden voor mocht slijpen.

door

Kristof Devos (1981) maakt boeken voor kinderen van alle leeftijden over thema’s zoals troost, vriendschap en opkomen voor jezelf. Zijn werk wordt vaak omschreven als ingetogen of eigenzinnig. Vandaag vind je de boeken van Kristof in zes landen, waaronder China en de VS. Zijn illustraties werden tentoongesteld op verschillende internationale expo’s zoals het Nami Concours in Zuid-Korea en Maleisië. Het werk van Kristof werd meermaals bekroond. Zijn boek ‘Schim’ kreeg een White Raven Award van de Internationale Jugendbibliothek in München en recent ontving hij een Award of Excellence in de prestigieuze Commarts Competition.