GI(n)DS

GI(n)DS is een uniek benefietproject dat op poten werd gezet om de vzw aPart – een Gentse organisatie voor Bijzondere Jeugdzorg – te ondersteunen.

Naast ondersteuning geeft GI(n)DS een gezicht aan alle mensen die op één of andere manier de kracht geven aan jongeren in moeilijke situaties.

Veiling en tentoonstelling

Er werd werk ingezameld van vijftig illustratoren, een tiental fotografen en beeldend kunstenaars. Deze werken worden tentoongesteld van 14 tot 21 november in landgoed De Campagne in Drongen. Op 21 november vindt de finissage en de veiling van de werken plaats. Naast een optreden van Dick Van der Harst en intermezzo’s van o.a. Pascale Platel, Ineke Nijssen, Bruno Vanobbergen zijn er ook doorlopend signeersessies van illustratoren. Hieronder zie je een aantal werken die te veil worden aangeboden, waaronder ook ‘Boos‘, mijn illustratie voor het project. Voor het overzicht van alle werken kan kon je terecht op de kunstenaarspagina van de GI(n)DS-website, waar je door het klikken op iemands naam meteen diens werk te zien krijgt kreeg.

Een selectie van werken die op Ginds te veil worden aangeboden v.l.n.r. Ingrid Godon, Anna De Palmenaer, Pieter Gaudesaboos, Kristof Devos, Sabien Clement.

Het illustratielandschap vandaag

Naast de steun voor het goede doel biedt de tentoonstelling ook een unieke kijk op het illustratielandschap vandaag, want hoe vaak zal je het werk van Ingrid Godon, Gerda Dendooven, Klaas Verplancke, Erika Cotteleer, Pascale Pettersson (zie ook: Nationale Kaftdag), Mattias De Leeuw en al die andere illustratoren op een en dezelfde locatie kunnen zien? Ik ben verheugd dat ik ook op dat lijstje sta om aan dit mooie project mee te kunnen werken.

Praktisch

Op de Gi(n)DS-website vind vond je de openingsuren van de expo, de lijst met creatievelingen uit de verschillende disciplines en meer info over de veiling, de finissage en de achtergrond van het project. Ik hoop dat u komt, ziet, geniet en misschien zelfs – wie weet – biedt.