Getekende woorden, geschreven beelden

De gloednieuwe brochure Getekende woorden, geschreven beelden van het Vlaams Fonds voor de Letteren wil een bron van inspiratie zijn voor scholen en organisaties om boeiende en verrassende auteursontmoetingen te organiseren.

In de brochure wordt een selectie van twintig illustratoren en stripmakers voorgesteld. Ook mijn lezingen ‘Verbeelding‘ en ‘Over Inspiratie‘ zijn erin opgenomen.

Coverbeeld auteurslezingen

Uit het voorwoord:

Het Vlaamse auteurslandschap herbergt vele schatten. Niet alleen schrijvers die magie bedrijven met woorden, maar ook illustratoren en stripmakers die werelden creëren met beeld en kleur. Velen onder hen vertellen graag over hun werk en over wat hen inspireert. Zo brengen ze hun liefde voor boeken én voor hun vak over op een (jong) publiek.

In deze brochure stellen we een selectie van twintig illustratoren en stripauteurs aan u voor. Stuk voor stuk talenten die gezien mogen worden.

Een persoonlijke ontmoeting met een illustrator of stripmaker is steeds een heel bijzondere ervaring. Vaak is het een combinatie van kijken, luisteren en zelf aan de slag gaan. Het publiek krijgt toegang tot een wereld van vertellende beelden en mag daar met een gevoel van verwondering in vertoeven. — Koen Van Bockstal, directeur VFL

©Cover illustratie Fatinha Ramos