Getekende woorden, geschreven beelden

Getekende woorden, geschreven beelden. Cover van de nieuwe brochure auteurslezingen van het VFL

De gloednieuwe brochure Getekende woorden, geschreven beelden van het Vlaams Fonds voor de Letteren wil een bron van inspiratie zijn voor scholen en organisaties om boeiende en verrassende auteursontmoetingen te organiseren.

In de brochure wordt een selectie van twintig illustratoren en stripmakers voorgesteld. Ook mijn lezingen ‘Verbeelding‘ en ‘Over Inspiratie‘ zijn erin opgenomen.

Coverbeeld auteurslezingen

Uit het voorwoord:

Het Vlaamse auteurslandschap herbergt vele schatten. Niet alleen schrijvers die magie bedrijven met woorden, maar ook illustratoren en stripmakers die werelden creëren met beeld en kleur. Velen onder hen vertellen graag over hun werk en over wat hen inspireert. Zo brengen ze hun liefde voor boeken én voor hun vak over op een (jong) publiek.

In deze brochure stellen we een selectie van twintig illustratoren en stripauteurs aan u voor. Stuk voor stuk talenten die gezien mogen worden.

Een persoonlijke ontmoeting met een illustrator of stripmaker is steeds een heel bijzondere ervaring. Vaak is het een combinatie van kijken, luisteren en zelf aan de slag gaan. Het publiek krijgt toegang tot een wereld van vertellende beelden en mag daar met een gevoel van verwondering in vertoeven. — Koen Van Bockstal, directeur VFL

©Cover illustratie Fatinha Ramos

door

Kristof Devos (1981) maakt boeken voor kinderen van alle leeftijden over thema’s zoals troost, vriendschap en opkomen voor jezelf. Zijn werk wordt vaak omschreven als ingetogen of eigenzinnig. Vandaag vind je de boeken van Kristof in zes landen, waaronder China en de VS. Zijn illustraties werden tentoongesteld op verschillende internationale expo’s zoals het Nami Concours in Zuid-Korea en Maleisië. Het werk van Kristof werd meermaals bekroond. Zijn boek ‘Schim’ kreeg een White Raven Award van de Internationale Jugendbibliothek in München en recent ontving hij een Award of Excellence in de prestigieuze Commarts Competition.