Er vliegt een merel tegen het raam

Er vliegt een merel tegen het raam. Met de vleugels gespreid stort ze neer in het gras. Vanop mijn stoel zie ik hoe haar staart trillend in een plooi valt terwijl het leven uit haar lijfje glijdt. In haar snavel zit een worm vergeefs te wriemelen.

De krant ligt voor me op tafel, dichtgevouwen. Ik zit er al even naar te kijken. Op de voorpagina staat een foto van twee neefjes, Zeid en Hodayfa. Ze zijn iets ouder dan mijn zoon, maar wanneer ik beter kijk begrijp ik dat het, ondanks hun leeftijd, geen kinderen meer zijn. Daarvoor hebben hun ogen te veel gezien.

Ik schuif het raam open en pak de merel op. Haar warme lijf voelt als een gebroken pop. Ergens in een nest wachten haar jongen met opgesperde bek op een worm.

©Foto Felipe Dana voor AP

Lees ook “De zevenjarige Nour vluchtte met haar familie vanuit Syrië naar Turkije” →

DelenTw.Fb.Pin.
...
Back

Jouw winkelmand

0

Geen producten in je winkelmand.

Total
0,00
Checkout
Empty

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Blijf op de hoogte en schrijf je in op m'n nieuwsbrief.