Een sprongetje van geluk

Onlangs viel Max maakt een vriend in de prijzen op BookILL Fest in Servië; begin deze week werd het boek genomineerd voor de Kinder- en Jeugdjury 2019-2020.

Afgelopen februari kreeg ik voor de illustratie Het meisje en het beest een Commarts Award of Excellence en zonet kwam het geweldige nieuws uit New York dat ik een 3×3 Merit winner ben met diezelfde illustratie. Ze gooiden deze oneliner er nog tegenaan:

“The judges were extremely unforgiving this year, you should be pleased that your work was selected in this show.”

Ik hou even hout vast, want ik weet niet goed wat het is dit jaar, maar ik ben er blij en dankbaar om. Dat dit kan en mag gebeuren heb ik ook te danken aan de steun die ik krijg van mijn geweldige gezin, familie, vrienden en natuurlijk ook u, de lezer van mijn boeken.

Dankjewel dus, voor dit sprongetje van geluk.

door

Kristof Devos (1981) maakt boeken voor kinderen van alle leeftijden over thema’s zoals troost, vriendschap en opkomen voor jezelf. Zijn werk wordt vaak omschreven als ingetogen of eigenzinnig. Vandaag vind je de boeken van Kristof in zes landen, waaronder China en de VS. Zijn illustraties werden tentoongesteld op verschillende internationale expo’s zoals het Nami Concours in Zuid-Korea en Maleisië. Het werk van Kristof werd meermaals bekroond. Zijn boek ‘Schim’ kreeg een White Raven Award van de Internationale Jugendbibliothek in München en recent ontving hij een Award of Excellence in de prestigieuze Commarts Competition.