Een boom voor Tine

We maakten vuur en een put in de aarde. Ieder gaf zijn boodschap mee voor Tine, om door de wortels opgenomen te worden en in de stam bewaard te blijven voor de eeuwigheid.

Ik wil hier graag twee bijzondere gedichten aan toevoegen:

Ga nu maar liggen, liefste In de tuin Ik heb altijd gewild dat ik dat was, Een lege plek voor iemand Om te blijven.
Rutger KoplandEen lege plek om te blijven (Bedankt Joke)

In mijn nood roep ik niet en tot niemand, ik zwijg; wie na zoveel zand erover nog leeft, heeft het schreeuwen verleerd. Laat de eik maar kreunen en klagen, om blad dat voortijdig te gronde, de tak van zijn stam afgerukt, laat mij woordeloos staan in zijn schaduw. Laat mijn zwijgen niet klein en gebukt zijn maar waardig hoog en breed als de kroon van de boom nu zijn wortels en stilte zich hechten aan hem en alle gebed wordt gesmoord in de aarde.
Hester KnibbePsalm 4631. Uit: Verstoorde grond