Max maakt een vriend

Max maakt een vriend

Dit verhaal gaat over Max. Hij woont nu ergens anders. En daar gebeurt … niets. ‘Maak een vriend,’ zegt mama. Maar wat heb je nodig om een vriend te maken? Aardig wat, vindt Max. Gelukkig krijgt hij hulp …

Een verhaal over vriendschap, twee jongens en een lamp.

 

Uitgeverij

De Eenhoorn, 2018

Tekst

Claudia Jong

Illustraties, verhaalidee en vormgeving

Kristof Devos

ISBN

9789462913578

Over het boek

Over vriendschap

Claudia Jong en Kristof Devos maakten een prentenboek over vriendschap: Max maakt een vriend. Kristof bedacht en illustreerde het verhaal en Claudia schreef er de wervelende tekst bij. Dit is hun tweede samenwerking na Nooit is voor altijd en dit smaakt naar meer.

Wist je dat …

Max maakt een vriend speelt zich af gedurende exact één dag. Kristof wou dat alles klopte en liet de schaduwen van de huizen meedraaien volgens de stand van de zon. Een tekentechnisch huzarenstukje dat misschien niemand opmerkt, maar dat voor hem erg belangrijk was.

Wat anderen zeggen

Recensenten noemen Max maakt een vriend een eigenzinnig verhaal, met schwung getekend, of een lust voor het oog. Auteur Caro Van Thuyne heeft het over een boek vol heerlijke details en illustrator Jan De Kinder noemt het boek een van dé ontdekkingen op de Boekenbeurs.

 

 

“Max maakt een vriend is niet alleen een bijzonder warm en wondermooi verhaal, het is ook een lust voor het oog.”

Boekensite

 

 

Max maakt een vriend

Max is net verhuisd. Al zijn speelgoed zit in dozen en mama heeft het veel te druk. ‘Ga naar buiten’, zegt ze. ‘Maak een vriend.’ Daar moet Max even over nadenken. Maak een vriend …

Met een lampenkap, twee planken en een kleerhanger gaat hij aan de slag. De buurjongen komt over het hek loeren, maar voor hem heeft Max geen tijd. Hij wil zijn vriend afmaken!

 

 

“Eigenzinnig verhaal met originele illustraties”

JaapLeest

 

 

Illustraties

Max maakt een vriend

Nieuwsbrieflezers weten alles als eerste. Ook op zoek naar een moment van verstrooiing in je mailbox?