De Wind en Wij

Illustratie uit het boek De Wind en Wij, door Kristof Devos

De wind en wij

Een liefdevol boek over opgroeien en opvoeden. Over loslaten en duwtjes in de rug geven, altijd weer. Over de wind die ons meevoert, en onze haren doet wapperen.

Erkenning
Commarts Award of Excellence – Californië
3×3 Merit Award – New York
3×3 Honourable mention – New York

De Wind en Wij is de derde samenwerking tussen Kristof Devos en Claudia Jong, en hun tweede boek bij Uitgeverij De Eenhoorn. Nog voor publicatie vielen de illustraties uit dit boek verschillende keren internationaal in de prijzen.

“Warm, poëtisch en speels voorleesverhaal over opgroeien en loslaten met een adembenemend samenspel tussen tekst en beeld”

“Het is de eerste keer dat ik liever zonder plan of idee begin: ik laat de potloden uit en zie wel waarheen ze me brengen. Ik wil met dit boek een antwoord bieden op de angst en boosheid die ons omringen, maar het boek ziet het anders. Het is mijn vrouw die me vorig jaar, tijdens een autorit, vertelt waarover het écht gaat: over onze kinderenover mezelf als vaderover loslaten en over duwtjes in de rug. Ze ziet wat ik niet zie.”

Als je graag meer weet over het ontstaan van dit boek, lees dan De Wind en Wij, hoe het begon, waar je de ontwikkeling ziet, van storyboard tot finale illustratie, of lees meer over de limited edition uitgave.

Uitgeverij

De Eenhoorn, 2020

Illustraties en verhaalidee

Kristof Devos

Tekst

Claudia Jong

Vormgeving

Dries Desseyn

ISBN

9789462915121