Boeken door Kristof Devos

Boeken

In 2013 debuteer ik met Nooit is voor altijd. In 2020 verschijnt mijn zesde boek, De Wind en Wij.

Op deze pagina vind je een overzicht van vijf jaar, zes boeken en – voor wie helemaal naar beneden scrollt – wat voorafging.

Bekijk mijn boeken

De Wind en Wij

De Wind en Wij

Een liefdevol boek over opgroeien en opvoeden. Over loslaten en duwtjes in de rug geven, altijd weer. Over de wind die ons meevoert, en onze haren doet wapperen.

Lees meer

max-maakt-een-vriend-kristof-devos

Max maakt een vriend

Dit verhaal gaat over Max. Hij woont nu ergens anders. En daar gebeurt … niets. ‘Maak een vriend,’ zegt mama. Wat heb je nodig om een vriend te maken? Aardig wat, vindt Max. Gelukkig krijgt hij hulp.

Een verhaal over vriendschap, twee jongens en een lamp.

Lees meer

Dit is Miep

Dit is Miep

Miep heeft voeten die willen dansen. Die kreeg ze lang geleden, nog voor ze stappen kon. Voeten die willen dansen houdt niemand tegen.

Joppe en Mit, die houden niet van dat gedans. Die vinden dat maar gedoe …

Lees meer

Boekcover Schim

Schim

Schim, de schaduw van Lars, praat met de stem uit zijn hoofd. Lars wil alles weten over de wereld van Schim en wordt zelf een schaduw.

Schim kruipt op zijn beurt in het lichaam van Lars. Hij geniet van alles wat hij kan aanraken, ruiken, proeven, zien en horen. Mama weet dat er iets niet klopt. Zijn nichtje Geike houdt al helemaal niet van gespook. Komt Lars ooit nog wel terug?

Lees meer

Het Weerjongetje

Het Weerjongetje

Samen met zijn eerste tranen kletteren er malse regendruppels naar beneden. Het Weerjongetje wordt groter, ouder en verandert. En het weer verandert met hem mee …

Lees meer

Nooit is voor altijd

Nooit is voor altijd

Een boek over omgaan met verlies en afscheid nemen, voor kinderen van alle leeftijden.

Uit de flaptekst: illustrator Kristof Devos vertelt met schitterende, rake tekeningen het ontroerende verhaal van een jongen die zijn zusje heeft verloren. De poëtische tekst is van Claudia Jong.

Lees meer

 

 

“De magistrale prenten zijn tegelijkertijd kwetsbaar en imponerend. Devos overtreft zichzelf met composities die zweven tussen realiteit en droom, tussen de wereld zoals hij is en de wereld zoals hij zou kunnen zijn.”

Pluizuit, over Schim

 

 

Wat voorafging

Vijf draken verslagen

Vijf draken verslagen

Het vierde poëziespektakel presenteert nieuwe gedichten over Superhelden, Moederhelden en helden van niks. Over de oorlog en over draken, vijf draken bijvoorbeeld, over durven duiken en grote broers.

Lees meer

Wie heeft hier met verf lopen smijten?

Wie heeft hier met verf lopen smijten

Maar liefst 29 illustratoren laten hun tekeningen het verhaal doen, van Mance Post tot Geert Vervaeke, van Philip Hopman tot Benjamin Leroy.

Lees meer

Ik wil je iets vertellen

Ik wil je iets vertellen

In dit hartverwarmende prentenboek lees je het relaas van een meisje dat haar liefde delen wil, maar niet goed weet hoe.

Lees meer

Nieuwsbrieflezers weten alles als eerste. Ook op zoek naar een moment van verstrooiing in je mailbox?