Blad. Steen. Schaar.

Illustratie uit Nooit is voor altijd

Blad. Steen. Schaar. Ik voel hoe mijn hand zich achter m’n rug werktuiglijk sluit. Mijn gedachten zijn bij de brief die G. me drie jaar geleden schreef, na het lezen van Nooit is voor altijd:

Beste meneer,

Ik heet G. Vandaag mocht ik jouw boek lezen. Ik ben in oktober mijn broer verloren in een ongeluk. K. was 24 jaar. Sindsdien heb ik geen zin meer om iets te doen.

Ik heb je boek samen met mijn juf gelezen. Het heeft me geraakt. Alles wat erin staat, begrijp ik goed want ik voel me ook zo. De tekeningen zie ik heel graag. Ze passen bij mij en mijn gedachten. Ik hoop dat ik me op een dag beter zal voelen. Ik zal het boek kopen en erin lezen als ik verdrietig ben.

Ik hoop dat ik op een dag net als de jongen in het boek ook weer voor alles zin zal krijgen. Bedankt, G.

De gedachte doet me gloeien. Mijn zoons papieren hand waait over mijn vuist.

Dit is een van m’n meest gelezen stukjes. Benieuwd naar de andere? Bekijk ze allemaal →

Ik schreef dit blogje oorspronkelijk als gastblogger voor Jeugdliteratuur.org

In: Fragmenten

Kristof Devos (1981) maakt boeken voor kinderen van alle leeftijden over thema’s zoals troost, vriendschap en opkomen voor jezelf. Zijn werk wordt vaak omschreven als ingetogen of eigenzinnig. Vandaag vind je de boeken van Kristof in zes landen, waaronder China en de VS. Zijn illustraties werden tentoongesteld op verschillende internationale expo’s zoals het Nami Concours in Zuid-Korea en Maleisië. Het werk van Kristof werd meermaals bekroond. Zijn boek ‘Schim’ kreeg een White Raven Award van de Internationale Jugendbibliothek in München en recent ontving hij een Award of Excellence in de prestigieuze Commarts Competition.