Alles viel in elkaar

Acht jaar geleden viel mijn leven uiteen in twee ongelijke delen: een voor en een na. Ook al was dat tweede deel kleiner, het woog veel meer dan het eerste.

Ik besloot er een boek over te maken, want woorden kunnen zwaar wegen en misschien – heel misschien – maakte het mij wel lichter wanneer ik ze uitsprak.

De tekeningen vloeiden uit m’n pen, maar de zinnen bleven zitten. Het woord kan koppig zijn. Toen ontmoette ik Claudia Jong. Ze luisterde naar mijn verhaal en maakte het het hare. Ze schreef de tekst die bij m’n tekeningen hoorde.

Alles viel in elkaar.

Het is vandaag dag op dag vier jaar geleden dat we Nooit is voor altijd mochten voorstellen. Het voelt alsof het gisteren was.

door

Kristof Devos (1981) maakt boeken voor kinderen van alle leeftijden over thema’s zoals troost, vriendschap en opkomen voor jezelf. Zijn werk wordt vaak omschreven als ingetogen of eigenzinnig. Vandaag vind je de boeken van Kristof in zes landen, waaronder China en de VS. Zijn illustraties werden tentoongesteld op verschillende internationale expo’s zoals het Nami Concours in Zuid-Korea en Maleisië. Het werk van Kristof werd meermaals bekroond. Zijn boek ‘Schim’ kreeg een White Raven Award van de Internationale Jugendbibliothek in München en recent ontving hij een Award of Excellence in de prestigieuze Commarts Competition.