Afscheid van Lucy in Knack

Toen journalist Michaël De Moor me belde om me voor Knack Weekend te interviewen over m’n man cave dacht ik dat hij een grapje maakte. Niet dus.

Hij verduidelijkte dat hij een artikel wou schrijven over de caravan die ik acht jaar geleden volledig gerestaureerd heb, waar ik ook in werk en mee reis. Michaël kon het toen nog niet weten – ik wist het zelf nog niet – dat de caravan drie weken later verkocht zou worden.

Dit artikel is een mooi afscheid voor Lucy, want ja, ze heeft een naam.

In: Interview, Momenten

Kristof Devos (1981) maakt boeken voor kinderen van alle leeftijden over thema’s zoals troost, vriendschap en opkomen voor jezelf. Zijn werk wordt vaak omschreven als ingetogen of eigenzinnig. Vandaag vind je de boeken van Kristof in zes landen, waaronder China en de VS. Zijn illustraties werden tentoongesteld op verschillende internationale expo’s zoals het Nami Concours in Zuid-Korea en Maleisië. Het werk van Kristof werd meermaals bekroond. Zijn boek ‘Schim’ kreeg een White Raven Award van de Internationale Jugendbibliothek in München en recent ontving hij een Award of Excellence in de prestigieuze Commarts Competition.